Coronavirus – Huisartsenpraktijk de Boterbloem – Nederhemert
Welkom bij Huisartsenpraktijk de Boterbloem

Hartelijk welkom op de website van Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Boterbloem!

Huisartsenpraktijk de Boterbloem Boterbloemstraat 23 5317 NH Nederhemert
Coronavirus

Coronavirus

Booster vaccinatie
De GGD is gestart met het geven van Booster vaccinaties. Vanaf woensdag 21-12 is locatie Zaltbommel ook geopend op afspraak.
Een afspraak kan u het beste via de website maken via Deze link. Telefonisch kan ook, maar de wachttijden bij de GGD kunnen lang zijn. Een dringend verzoek aan u is om niet naar de huisarts te bellen met een verzoek om de booster voor u te regelen. Dat kunt u alleen zelf of met hulp van een mantelzorger. Onze telefonische wachttijd loopt op sommige momenten ook te veel op door mensen met vragen die op bovenstaande websites beantwoord staan.

Informatie over de booster vaccinatie vindt u via deze link.

Booster via de huisarts
Er is een bericht in de media dat er huisartsen zijn die op verzoek van de GGD een prikcampagne opzetten om zo 60+ patiënten eerder te prikken. Ook wij zijn in de regio in dit overleg betrokken geweest en hebben ons beschikbaar gesteld om dit te doen. Uiteindelijk bleek de GGD echter veel te weinig vaccins op korte termijn te kunnen leveren. Zodoende moest deze campagne in dit gebied afgeblazen worden. Daarentegen wordt nu wel de vaccinatie locatie in Zaltbommel geopend. Heeft u een afspraak na 1 januari staan, dan is het misschien mogelijk deze te vervroegen. Neem dan contact op met de GGD om te bespreken met hen, of vervroegen naar Zaltbommel mogelijk is. Zoals eerder aangegeven heeft naar de praktijk bellen hier geen meerwaarde, omdat wij deze afspraak niet voor u kunnen vervroegen.

Vanaf 1 juni jl. kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

Onze praktijkondersteuner POH GGZ Saskia Saraber merkt dat steeds meer mensen zich gespannen voelen door het COVID-19 virus.

Hieronder vindt u tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus (www.rijksoverheid.nl)

Bent u somber of gespannen door het coronavirus? Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel één van de hulplijnen om te praten over uw angstige gevoelens. U kunt ook terecht bij het Steunpunt Coronazorgen.

Wat kan ik doen als ik me somber of gespannen voel door het coronavirus?

Het is begrijpelijk als u zich somber, gespannen of misschien zelfs angstig voelt door het coronavirus. Dat kan als u alleen bent, maar ook als u samen met andere mensen woont.

Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van uw werk, van de drukte thuis of van het
tv-kijken. Ook helpt het om de berichtgeving over het coronavirus even niet te volgen.

 • Een gezonde leefstijl helpt om mentaal fit te blijven. Eet gezond en zorg voor voldoende slaap en beweging.
 • Structuur in uw dag helpt ook. Bijvoorbeeld elke dag op dezelfde tijd opstaan.
  En maak een planning voor uw (thuiswerk)dag en neem geregeld een korte pauze.
 • Gebruik liever geen alcohol of drugs om met uw emoties om te gaan.
 • U kunt uw zorgen en ongerustheid verminderen door minder vaak te kijken of luisteren naar berichtgeving in de (sociale) media.
 • Ga af op de feiten. Zoek betrouwbare informatiebronnen, zoals de websites van de Rijksoverheid, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of het RIVM.
  Verzamel informatie waarmee u kunt bepalen hoeveel risico u echt loopt, zodat u redelijke voorzorgsmaatregelen kunt treffen.
 • Praat over uw emoties. Krop ze niet op. Praten met mensen die u vertrouwt kan helpen. Hou contact met vrienden, familie en collega’s via e-mail en telefoon.
 • Als u er met uw omgeving niet uitkomt, zoek dan contact met een getrainde vrijwilliger of professionele hulpverlener.
 • Ook kunt u bij aanhoudende klachten terecht bij uw huisarts. De huisarts kan u snel de juiste soort hulp bieden en doorverwijzen naar andere hulpverleners zoals een psycholoog of een therapeut.


Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.